Vrachtwagen rijbewijs in Limburg

Droom je ervan om vrachtwagenchauffeur te worden? Geweldig! Wij snappen die keuze, want het is een opwindend vak vol avonturen en uitdagingen. Als vrachtwagenchauffeur ervaar je de nodige vrijheid en zul je op plekken komen waar anderen niet snel komen. Of je nu droomt van langeafstandstransporten, het bezorgen van belangrijke goederen of het ontdekken van nieuwe bestemmingen, wij bieden de beste opleiding en ondersteuning om jouw doelen te bereiken.

Neem contact met ons op!

Wanneer mag je als beroepschauffeur rijden?

Voordat je je vrachtwagenchauffeur mag noemen, moet je eerst jouw vrachtwagen rijbewijs C halen. Dit geeft je toestemming om een motorrijtuig van meer dan 3500kg te besturen. Vanaf jouw 21ste levensjaar mag je met jouw B-rijbewijs opgaan voor jouw vrachtwagenchauffeursrijbewijs C. Om van vrachtwagenchauffeur jouw beroep te maken, moet je echter een vrachtauto rijbewijs met code 95 (CE) behalen. Iedere bestuurder begint met het reguliere rijbewijs.

Om vervolgens de Code 95 aantekening  te krijgen op het rijbewijs laat je je scholen tot vrachtwagen chauffeur. Cordewener scholing biedt lessen aan voor zowel het C-rijbewijs als het CE-rijbewijs. Als opleider helpen we je graag op weg naar jouw rijbewijs en een succesvolle carrière als allround chauffeur. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Wij helpen je graag.

Aarzel niet langer, spring achter het stuur en laat jouw vrachtwagendroom werkelijkheid worden!

Tarieven

We bieden verschillende pakketten aan met de beste prijs.

Pakket 1

20 Lessen (45 min)

Inclusief examen

Gratis intake

€1049,-

€949,-

Bestel

Pakket 2

22 Lessen (60 min)

Inclusief tussentijdse toets

Inclusief examen

Gratis intake

€1.549,-

€1.449,-

Bestel

Pakket 3

32 Lessen (60 min)

Inclusief tussentijdse toets

Inclusief examen

Gratis intake

€2.049,-

€1.949,-

Bestel

Prijzen

Losse rijles €52,50

Pakket 10 rijlessen  €515,-

Bestel

Wat wordt er behandeld tijdens de lessen voor een vrachtwagen rijbewijs in Limburg?

Allereerst zorgen we ervoor dat je de nodige theoretische kennis opdoet. Je leert alles over verkeersregels, voertuigbeheersing en veiligheid. Onze instructeurs hebben uitgebreide kennis van de Nederlandse verkeerswetgeving en zullen ervoor zorgen dat je goed voorbereid bent op het theorie-examen.

Naast de theoretische kennis is praktijkervaring essentieel. Tijdens de praktijklessen zul je vertrouwd raken met het besturen van een vrachtwagen. Je  leert manoeuvreren, inparkeren, achteruitrijden en andere belangrijke vaardigheden die nodig zijn voor het veilig en efficiënt besturen van een vrachtwagen. Voordat je geslaagd bent voor het vrachtwagen rijbewijs, komen er tijdens de opleiding belangrijke zaken aan bod die u helpen om je voor te bereiden op de examens. De basiskwalificaties en kennis die je moet hebben, zijn ondergebracht in onze lesmodule.

Wat kun je verwachten van het examen?

Het halen van enkel jouw C-rijbewijs is niet voldoende om aan de slag te gaan als professioneel vrachtwagenchauffeur. Hiervoor heb je namelijk ook de Code 95 aantekening nodig. Deze kwalificatie is verplicht voor alle beroepschauffeurs binnen de EU. Het traject om jouw vrachtwagen rijbewijs in Limburg te behalen omvat meestal drie theoretische onderdelen en 3 praktijkonderdelen. De drie theoretische onderdelen omvatten:

 • Examen Rijbewijs en Vakbekwaamheid Module 1-C (RVM1-C)

Tijdens deze module behandelen we onder andere vragen over verkeer, techniek, lading en wetgeving.

 • Examen Vakbekwaamheid Module 2-C (VM2-C)

In deze module wordt er verder ingegaan op de kennis van het voertuig en het juiste gebruik van deze kennis in het internationale verkeer. Dit omvat vragen over de verantwoordelijkheden van de chauffeur met betrekking tot onderhoud en storingen, vragen over elektronische en mechanische systemen, en enkele vragen over het veilig vastzetten van de lading.

 • Examen Vakbekwaamheid Module 3-C (VM3-C)

Deze laatste module gaat in op de wetgeving rond het halen van een vrachtwagen rijbewijs in Limburg. Hoe zit het bijvoorbeeld met arbeidstijden en welke documenten heb je nodig om vracht te vervoeren door de Europese Unie?

 

De praktijktoetsen

Vanaf 1 juli 2022 behaal je eerst het theoretische Examen Rijbewijs en Vakbekwaamheid Module 1-C (RVM1-C) alvorens je de onderstaande praktische onderdelen mag starten. De praktische testonderdelen zijn onderverdeeld in Vakbekwaamheid C Praktische  toets (VPTC), Vakbekwaamheid C Toets besloten terrein (VPBC) of Toets simulator C en Examen Vrachtauto C Praktijk (C)

Tijdens de praktijktoetsen komen de elementen die in het theoriegedeelte worden behandeld ook aan bod. Tijdens het eerste praktijkexamen laat je zien hoe je als chauffeur criminaliteit kunt voorkomen, veilig kunt werken, risico’s kunt vermijden, het schadeformulier correct invult en welke maatregelen je  moet nemen in noodsituaties of bij storingen. In de tweede toets demonstreer je jouw kundigheid in het uitvoeren van controles en het manoeuvreren met het voertuig. Tot slot leg je  nog één examen af, waarbij je aantoont dat je alle vereiste aspecten beheerst die van een beroepschauffeur worden gevraagd. Je maakt het voertuig bijvoorbeeld rijklaar, handelt professioneel en toont complete beheersing van het voertuig.

Neem contact met ons op!

Heb je vragen en/of opmerkingen? Neem dan via het onderstaand formulier contact met ons op! Wij zullen binnen enkele dagen contact met je opnemen.

  Aan welke basiseisen moet je voldoen?

  Als je de beslissing hebt genomen om vrachtwagenchauffeur te worden en specifieke rijlessen te volgen, zijn er enkele belangrijke punten waar je op moet letten. Daarom willen wij je graag drie waardevolle tips geven voor het V2C-examen, om jouw kans op succes tijdens dit examen nog verder te vergroten.

  – Bij het behalen van het vrachtautorijbewijs worden er een aantal basiseisen gesteld. Zorg ervoor dat deze in orde zijn. Je moet onder andere een gezondheidsverklaring kunnen overleggen wanneer je vrachtwagenchauffeur wilt worden. Het vrachtauto rijbewijs C is maximaal 5 jaar geldig, om het rijbewijs vervolgens te verlengen is opnieuw een verklaring van gezondheid nodig.

  – Zorg er te allen tijde ook voor dat je representatief oogt. Dit werkt niet alleen in jouw voordeel tijdens het examen, maar deze kwaliteit wordt ook gewaardeerd door toekomstige werkgevers.

  –  Als je vragen hebt over de theoretische onderdelen tijdens de rijopleiding, aarzel dan niet om vragen te stellen. Mocht er behoefte zijn aan extra training, laat het ons weten en wij kijken wat we voor je kunnen betekenen.

  Op zoek naar een goede rijinstructeur?

  Het ervaren team van Verkeersschool Cordewener maakt van de opleiding een aangenaam en leerzaam traject. Ons doel is zo veel mogelijk leerlingen te zien slagen en met trots kunnen we vermelden dat er al velen oud-leerlingen van Cordewener hun rijbewijs voor de vrachtwagen, caravan, automaat auto of schakelauto hebben behaald! Iedere beroepsmatige rijder moet iedere 5 jaar verplicht nascholing volgen om de Code 95 aantekening te behouden. Deze herhaling bestaande uit 28 uur theoretische trainingen en 7 uur praktijktraining kun je prijsgunstig volgen bij onze partner Euro Transport College.

  Wil je meer informatie over de inhoud van de vrachtwagenopleiding of heeft u nog specifieke vragen over het vrachtwagen rijbewijs in Limburg? Neem dan gerust contact met ons op.